Το Αγόρι-Παζλ (Σοκαριστικές Εικόνες)

Όταν ήταν μόλις 20 μηνών, ο Charlie Oldfield από το Χαμσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε διάγνωση για κρανιο-συνόστωση, μια σπάνια πάθηση στην οποία οι πλάκες του κρανίου συνενώνονται και ασκούν υπερβολική πίεση στον εγκέφαλο.


Το αγοράκι κατάφερε να σωθεί χάρη σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας πεντέμισι ωρών, κατά την οποία οι γιατροί αποσυναρμολόγησαν και επανα-συναρμολόγησαν το κρανίο του.


Ο Charlie είχε υποβληθεί παλαιότερα σε εννέα ακόμη χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς γεννήθηκε με πρόσθιο-μεταφυσιακής δυσπλασία, μια διαταραχή που τον είχε προδιάθεση απέναντι στην επικίνδυνη κρανίο-συνόστωση. Οι γιατροί είχαν πει στην 25χρονη μητέρα του ότι ο Charlie δε θα καταφέρει να ζήσει.


Ο Charlie είναι σήμερα τριών ετών και πιο ευτυχής από ποτέ. Ανέτρεψε πανηγυρικά τις προβλέψεις των γιατρών και η μητέρα του τον βλέπει μέρα με τη μέρα να καλυτερεύει.


Αν και υπήρχαν πολλές πιθανότητες ο μικρός να μην αντέξει την πολύωρη και καθοριστική επέμβαση, όμως βγήκε νικητής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η συμπεριφορά του άρχισε αμέσως να αλλάζει προς το καλύτερο και κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατός.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις 35 περιστατικά πρόσθιο-μεταφυσιακής δυσπλασίας μέχρι σήμερα.
jigsaw4
jigsaw3
jigsaw2
jigsaw5

Πηγή: onmed.gr