Τι να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Τι να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Σαντορίνη Santorini car rental και αναρωτιέστε “τι να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;”, είσαστε στο κατάλληλο μέρος. Είναι πιθανό να έχετε ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Σαντορίνη. Μπορεί να μη φταίτε εσείς αλλά η ζημιά θα γίνει έτσι και αλλιώς οπότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση.

Αν θα τύχει να εμπλακείτε σε ατύχημα την ώρα που οδηγείτε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη, μην ανησυχείτε. Θα σας εξηγήσουμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να λύσετε το μυστήριο του τι να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Βήμα πρώτο

Αρχικά θα πρέπει να παραμείνετε ήσυχοι. Εάν πανικοβληθείτε θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Βγείτε από το αυτοκίνητο και προσπαθήσετε να μιλήσετε με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στο ατύχημα, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά.  Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα κι αν το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί.

Εάν έχετε κλείσει ασφάλεια μαζί με την ενοικίαση του αυτοκινήτου τότε όλα είναι εντάξει, αφού η ασφαλιστική εταιρία καλύπτει τα έξοδα της ζημιάς.

Βήμα δεύτερο

Βεβαιωθείτε ότι κανένας δεν έχει χτυπήσει. Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η υγεία μας. Ελέγξτε τον εαυτό σας για τυχόν μικρές ή μεγάλες πληγές και μην είσαστε εγωιστές. Εάν η σύγκρουση ήταν απότομη μπορεί να έχετε τραυματιστεί στον αυχένα ή τη σπονδυλική στήλη.

Αφού βεβαιωθείτε ότι είσαστε καλά, μπορείτε να πάτε να βοηθήσετε τους υπόλοιπους ανθρώπους κοντά σας. Εάν είχατε συνοδηγό, ελέγξτε και εκείνον και ύστερα πηγαίνετε κοντά στους επιβαίνοντες του άλλου οχήματος που συγκρουστήκατε.

Στην περίπτωση που έχουν χτυπήσει σοβαρά καλέστε βοήθεια. Οι ντόπιοι θα σας βοηθήσουν αν τους το ζητήσετε. Είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν με τις διαδικασίες της αστυνομίας, ασθενοφόρου και τα γενικότερα γραφειοκρατικά.

ti-na-kanete-se-…omeno-aftokinito/2

Τρίτο βήμα

Καλέστε τις υπηρεσίες άμεσης δράσης της Ελλάδας. Ο αριθμός χωρίς χρέωση για αστυνομία, νοσοκομεία και πυροσβεστική είναι το 112. Σημειώστε το νούμερο αυτό και μην το ξεχάσετε καθώς μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Εκείνοι θα έρθουν και θα σας βοηθήσουν, ιδιαίτερα στην περίπτωση που κάποιος έχει τραυματιστεί άσχημα ή έχει παγιδευτεί κάτω από κάποιο όχημα.

Τέταρτο βήμα

Ανταλλάξτε τα στοιχεία σας με τον ιδιοκτήτη ή οδηγό του άλλου οχήματος που ενεπλάκη στο ατύχημα. Παρακαλούμε να μην προσπεράσετε το βήμα αυτό καθώς είναι πολύ σημαντικό. Αφήστε τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας και σημειώστε τα στοιχεία του άλλου οδηγού. Αυτό γίνεται για να μπορούν οι ασφαλιστικές εταιρίες να επικοινωνήσουν μαζί σας όταν αποφασίσουν το ποσό της ζημιάς.

Αν το ατύχημα προκλήθηκε από εσάς και φύγετε από τον τόπο ατυχήματος χωρίς να βοηθήσετε ή να αφήσετε τα στοιχεία σας στους ανθρώπους που ενεπλάκησαν τότε διαπράττεται “εγκατάλειψη σκηνής ατυχήματος”. Αντιμετωπίζετε κατηγορίες από πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση.

Πέμπτο βήμα

Αφού κάνατε όσα αναφέραμε πριν, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να καλέσετε την ασφαλιστική εταιρεία και να τους ενημερώσετε για το τι συνέβη. Όταν θα τους ενημερώσετε σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό η έκβαση να είναι υπέρ σας, Θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι τους ενημερώσατε όταν έγινε το ατύχημα και θα αναλάβουν τα πάντα από κεί και πέρα.

Τελευταίο βήμα

Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε το αυτοκίνητο μπορείτε να το κάνετε σε αυτή τι φάση. Η επιστροφή χρημάτων πιθανόν να μην είναι δυνατή λόγω του ατυχήματος αλλά μπορείτε να συνεννοηθείτε με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για να σας δώσουν άλλο αυτοκίνητο στην περίπτωση που το συγκεκριμένο δεν είναι πια λειτουργικό. Κάθε εταιρεία έχει διαφορετική πολιτική οπότε συνεννοηθείτε με κάποιον υπεύθυνο πρώτα.

Συμβουλές για το τι να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Αν θέλετε να είσαστε εντάξει με την εταιρεία ενοικίασης θα πρέπει πάντα να διαβάζετε το συμβόλαιό σας. Όλες οι λεπτομέρειες θα πρέπει να αναφέρονται εκεί, συμπεριλαμβανομένων των παραμέτρων σε περίπτωση καταστροφής σε ατύχημα. Τα μικρά γράμματα στο κάτω μέρος του συμβολαίου θα πρέπει να περιέχουν κάθε λεπτομέρεια όσων αφορά τα ατυχήματα. Ακόμα και αν η ζημιά είναι μικρή το συμβόλαιο θα αναγράφει πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εάν οι όροι δεν αναγράφονται κάπου καθαρά ζητείστε ένα έγγραφο που θα περιέχει κάθε τι που θα πρέπει να ξέρετε.

Επιθεωρείστε το αυτοκίνητο

Ακόμα και αν δεν είχατε κάποιο ατύχημα με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη, παρόλα αυτά η εταιρεία μπορεί να σας χρεώσει επιπλέον χρήματα. Πως θα γίνει αυτό; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Εάν το αυτοκίνητο έχει υποστεί ζημιά η οποία δεν εντοπίζεται εύκολα από προηγούμενο ενοικιαστή και η εταιρεία το γνωρίζει πολλές φορές το χρεώνει στο επόμενο άτομο που θα νοικιάσει το αυτοκίνητο.

Δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει μια εταιρεία, αλλά έχει συμβεί στο παρελθόν οπότε να είσαστε προσεκτικοί. Αφιερώστε πέντε λεπτά για να επιθεωρήσετε το αυτοκίνητο για τυχόν ζημιές όπως για παράδειγμα γρατσουνιές, βαθουλώματα ή αποχρωματισμό. Εάν θα βρείτε κάτι αναφέρετε το αμέσως σε έναν υπάλληλο και ζητήστε άλλο αυτοκίνητο.

ti-na-kanete-se-…omeno-aftokinito/1

Πάντα ζητάτε απόδειξη από την εταιρεία

Αφού κλείσετε μια συμφωνία για ενοικίαση αυτοκινήτου με την εταιρεία θα πρέπει πάντα να ζητάτε ένα αντίγραφο των εγγράφων που υπογράψατε. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε αντίγραφο, τότε ζητήστε από τον υπεύθυνο να βάλει την υπογραφή του σε χαρτί που αναφέρει τη συμφωνία σας. Για παράδειγμα εάν το αυτοκίνητο που νοικιάσατε έχει κάποιο πρόβλημα καλό θα ήταν να έχετε ένα χαρτί στα χέρια σας που θα αναφέρει ότι είναι γνώστης του προβλήματος που ήδη υπάρχει.

Με αυτόν τον τρόπο δε θα μπορέσει να σας χρεώσει επιπλέον κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου ούτε να σας κατηγορήσει για κάτι που δεν προκαλέσατε εσείς. ελπίζουμε ότι η εμπειρία σας με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Σαντορίνης δεν θα περιλαμβάνει ατυχήματα αλλά εάν θα εμπλακείτε σε ατύχημα, πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε.

Όταν οδηγείτε και ιδιαίτερα στις διακοπές στη Σαντορίνη προσέχετε πάντα στο δρόμο!

Δείτε περισσότερα για Santorini Rent a car