Συμβουλές αντιμετώπισης της δυσοσμίας στο μπάνιο

Συμβουλές αντιμετώπισης της δυσοσμίας στο μπάνιο

Τα μπάνια είναι ένα από τα δωμάτια που τα χρησιμοποιούμε συχνότερα σε ένα σπίτι Αποφράξεις Περιστέρι. Περιττό να πούμε ότι τα μπάνια είναι ένα μέρος που μπορεί να λερωθεί γρήγορα και να προκύψουν ανεπιθύμητες οσμές. Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού και μπορεί να δημιουργήσει μια δυσάρεστη εντύπωση στους επισκέπτες σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές αντιμετώπισης της δυσοσμίας στο μπάνιο που θα σας βοηθήσουν να το διατηρήσετε χωρίς μυρωδιές από τις Αποφράξεις Περιστέρι.

Καθαρίζετε τακτικά το μπάνιο

Ο τακτικός καθαρισμός της ντουζιέρας ή της μπανιέρας, της τουαλέτας, του νεροχύτη και του δαπέδου του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για να διατηρήσετε το μπάνιο άοσμο. Κρατήστε ένα καλάθι απλύτων στο μπάνιο σας για να κρατάτε βρώμικα ρούχα. Κρατήστε ένα πανί μικροϊνών κοντά στο νεροχύτη σας για να σκουπίσετε τη λεκάνη. Μπορείτε να πλένετε εύκολα το πανί μικροϊνών σας στο πλυντήριο αργότερα.

Ο βαθύς καθαρισμός του μπάνιου σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στη μυρωδιά. Θα πρέπει να κάνετε τακτικό καθαρισμό του μπάνιου μία φορά την εβδομάδα. Καθαρίστε τον κάδο της τουαλέτας, το καπάκι και τις πλευρές της τουαλέτας. Καθαρίστε την μπανιέρα και το ντους, καθώς και το νεροχύτη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού ή ένα καθαριστικό μπάνιου για όλες τις χρήσεις ή ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, χυμού λεμονιού και ξιδιού. Αυτά τα προϊόντα είναι συχνά αποτελεσματικά στη μείωση της οσμής. Για παρασκευή μείγματος ακουλουθήστε την εξής συνταγή από τις Αποφράξεις Περιστέρι.

Πρώτα φτιάξτε μια πάστα από χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα σε ίσα μέρη μέχρι να διατηρηθεί. Δεύτερον, απλώστε την προετοιμασμένη πάστα στο κάτω μέρος της τουαλέτας και στο κάθισμα της τουαλέτας χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί. Αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά. Τρίτον τοποθετήστε λίγο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μετά από 10 ή 15 λεπτά, ψεκάστε το ξύδι κατά μήκος της περιοχής όπου εφαρμόζεται η πάστα. Αφήστε για μια στιγμή να το ξεφλουδίσετε και μετά σκουπίστε χρησιμοποιώντας ένα πανί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπορικά προϊόντα υψηλής ποιότητας κατά τον καθαρισμό.

Αναζητήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύουν τη μυρωδιά και την υγιεινή. Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι είδους υλικά είναι κατασκευασμένα από νεροχύτη, μπανιέρα και πλακάκια, καθώς ορισμένα καθαριστικά μπορεί να λειτουργούν καλύτερα σε ορισμένες επιφάνειες.

Καθαρίστε τους αγωγούς σας

Οι αγωγοί είναι συχνά παραμελημένοι αλλά αποτελούν σοβαρή αιτία οσμών μπάνιου. Οι βουλωμένοι αγωγοί μπορεί να περιέχουν οσμές, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε συνεχώς τους σωλήνες από μαλλιά ή άλλα απορρίμματα. Εάν ξεβουλώσετε την αποχέτευση και η μυρωδιά παραμένει, δοκιμάστε να καλέσετε τις Αποφράξεις Περιστέρι.

Το θείο στο νερό του μπάνιου μπορεί επίσης να προκαλέσει οσμές από τις βρύσες σας. Εάν το νερό σας αρχίσει να έχει λευκό, γαλακτώδες χρώμα, μπορεί να υπάρχει διαρροή αέρα από έναν σωλήνα κάπου. Ένα αποσκληρυντικό νερού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ορυκτών από το νερό σας εάν είναι πολύ σκληρό.

Προσέξτε για μούχλα

Η μούχλα είναι συνηθισμένος ένοχος για τις μυρωδιές του μπάνιου. Η μούχλα είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί  μεταξύ τωνπλακακιών. Για την αποφυγή μούχλας, τρίψτε συχνά τα πλακάκια σας για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας. Μπορεί να αναπτυχθεί στην μπανιέρα ή το ντους, όπου η υγρασία είναι πιο διαδεδομένη. Ψεκάστε τις ντουζιέρες με καθαριστικό και καθαριστικό και καθαρίστε τακτικά τα μπανιέρα και τα σαμπουάν.

Πετάξτε τα παλιά μπουκάλια σαμπουάν

Φροντίστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα που έχουν απομείνει από σαπούνι πριν το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι τη μούχλα είναι εύκολο να την εντοπίσετε, εντέλει μπορή να γίνει ύπουλη. Μπορεί να την περάσετε κατά λάθος για βρωμιά. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε μαύρα στίγματα κατά μήκος της οροφής του μπάνιου σας. Εάν αυτά τα σημάδια επανεμφανιστούν μετά τον καθαρισμό και φαίνεται να επεκτείνονται, μπορεί να έχετε πρόβλημα μούχλας.

Επενδύστε σε έναν καλό εξαερισμό

Ένας καλός εξαερισμός με φίλτρο καταπολέμησης της οσμής είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό. Ένα αποτελεσματικό φίλτρο μπορεί να λειτουργήσει καταστρέφοντας σωματίδια οσμής σε μοριακό επίπεδο με καταλύτη φίλτρου ή μέσω της διαδικασίας προσρόφησης με φίλτρο που χρησιμοποιεί ενεργό άνθρακα.

Αυτό καθιστά τους καθαριστές αέρα την τέλεια συσκευή για μπάνια, καθώς μπορούν να εξαλείψουν τις επίμονες μυρωδιές και να διατηρήσουν τον αέρα στο μπάνιο σας φρέσκο και καθαρό. Βρείτε έναν καθαριστή αέρα που να ταιριάζει άνετα στο μπάνιο σας και να ικανοποιεί τις ανάγκες που χρειάζεστε όσον αφορά την τιμή και τον τύπο φίλτρου. Συνήθως, τα μπάνια είναι μικρότεροι χώροι και απαιτούν καθαριστή αέρα με κάλυψη μικρότερου φάσματος.

Εάν αισθάνεστε μετά από αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης της δυσοσμίας στο μπάνιο ότι η μυρωδιά δεν απομακρύνεται από το μπάνιο σας, μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που σχετίζεται με τις υδραυλικές σας γραμμές. Ίσως υπάρχουν σπασμένοι σωλήνες ή βουλωμένοι ή οποιαδήποτε κρυφή διαρροή. Καλέστε τις Αποφράξεις Βύρωνα για την αντιμετώπιση τέτοιων βλαβών στο μπάνιο. Πρέπει να ελέγξετε καλά το μπάνιο σας, για να μάθετε εάν υπάρχει πρόβλημα με τους σωλήνες και τους αγωγούς.

Read more: