Καιρός: Έρχεται ο Χειμώνας με Χιόνια και Παγωνιά!

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα αρχικά στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.


Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 8 με 9 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως από τα δυτικά και βόρεια στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα κυμανθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.


Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια αρχικά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.


Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακά και από τα δυτικά θα σημειώσει αισθητή πτώση.


Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν.


Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια αρχικά στα ορεινά ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της κεντρικής στερεάς.


Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.


Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.


Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ στις βόρειες Κυκλάδες θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν στα Δωδεκάνησα το πρωί 9 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.


Αττική


Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από το βράδυ.


Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.


Θεσσαλονίκη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονιά στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν.


Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που πολύ γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αισθητή πτώση από το βράδυ.


Πρόγνωση για την Τρίτη 30-12-2014


Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο στα νοτιότερα παραθαλάσσια, καταιγίδες στις νησιώτικες περιοχές και χιόνια στα υπόλοιπα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και σποραδικές βροχές στα παραθαλάσσια.


Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειων διευθύνσεων 5 με 7, από το μεσημέρι στα ανατολικά 7 με 8 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.