Μπορεί ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ να βρει κάποιον;

Μπορεί ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ να βρει κάποιον;

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που διαβάζουμε σε blog για αναζητήσεις ατόμων, είναι: “Μπορεί κάποιος ιδιωτικός ντετέκτιβ να βρει κάποιον;

Με λίγα λόγια, η απάντηση είναι 100% ναι! Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ μπορούν να βρουν σχεδόν οποιονδήποτε. Είναι μια από τις βασικές δεξιότητες που έχει σχεδόν κάθε ιδιωτικός ερευνητής. Μερικοί, φυσικά, είναι καλύτεροι από τους άλλους, αλλά δεν είναι αυτή όλη η απάντηση.

Αν ψάχνετε για μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση, είναι λίγο πιο περίπλοκη η απάντηση από αυτό. Δείτε ποιες άλλε ερωτήσεις πρέπει ακόμα να απαντηθούν!

Από τι εξαρτάται η εύρεση ατόμου;

Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, δεν αναφερόμαστε σε υποθέσεις της αστυνομίας που αφορά αγνοούμενα πρόσωπα, ενήλικες, απαχθέντα παιδιά, έφηβοι ή ακόμη και εμπορία ανθρώπων.

1. Ο λόγος που αναζητάτε το άτομο

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ έχουν πρόσβαση σε κάποια ισχυρά πράγματα και δεσμεύονται από κρατικούς και ομοσπονδιακούς νόμους και ηθική που απαγορεύουν τη δημοσίευση πληροφοριών σε οποιονδήποτε. Σίγουρα, όλοι ακούγονται σαν να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά τα πραγματικά τους κίνητρα είναι λίγο πιο απειλητικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν στους ιδιωτικούς ντετέκτιβ αναζητώντας κάποιον με τον οποίο δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί του εδώ και πολλά χρόνια, όπως ένας παλιός φίλος ή μέλος της οικογένειας. Ή θα μπορούσε να είναι κάποιος που χρονολογείται πριν από πολλά χρόνια. Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι συνήθως κάποιος με τον οποίο δεν έχουν έρθει σε επαφή αρκετά χρόνια.

Σε άλλα σενάρια, είναι κάποιος που έχουν έρθει σε επαφή πρόσφατα ο οποίος έχει σταματήσει μυστηριωδώς να καλέσει πίσω, έναν “φίλο” που απλώς προσπαθούν να φτάσουν ή μια παλιά φλόγα (που δεν τελείωσε τόσο καλά) και απλά θέλουν να… “Έρθουν σε επαφή“.

Αυτά είναι δύο πολύ διαφορετικά σενάρια. Η πρώτη ομάδα ατόμων μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, ενώ η δεύτερη ομάδα πιθανόν να έχει κάποιες όχι τόσο καλές προθέσεις.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ πρέπει να λάβει προφυλάξεις. Γιατί; Πάρτε την περίπτωση της Rebecca Schaeffer, του μοντέλου και ηθοποιού που πυροβολήθηκε από έναν εμμονικό θαυμαστή ο οποίος την παρακολουθούσε για χρόνια. Τη βρήκε μόνο με τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Για να καταπολεμηθεί αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ επικοινωνούν με το πρόσωπο που προσπαθούν να βρουν και επιβεβαιώνουν ότι είναι εντάξει να δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

2. Πόσα στοιχεία έχετε για την εύρεση του ατόμου

Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ δέχονται αιτήματα όλη την ώρα από ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν κάποιον χωρίς να ξέρουν τίποτα γι’ αυτούς. Όπως, ξέρουν μόνο ότι ήταν στις 7:30 μ.μ.  στο “Ελτά Courier” στον Τύρναβο έξω από τη Λάρισα, πριν μια εβδομάδα.

Θα μπορούσαν να πετύχουν εκατοντάδες ανθρώπους τις ώρες που έψαχναν στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης, να ρωτήσουν τους ανθρώπους στον κινηματογράφο απέναντι και να επανεξετάσουν το ίδιο σημείο κάθε βράδυ για τις επόμενες εβδομάδες, με την ελπίδα ότι θα εμφανιστεί ξανά.

Για πολλούς λόγους, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος που οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ βρίσκουν κάποιον. Η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεται κάποια δεξιότητα, εργαλεία έρευνας και λίγη τεχνογνωσία για να επιτευχθεί ο σκοπός.

Τι είδους πληροφορίες χρειάζονται: Όνομα, επώνυμο, μήνας – ημέρα – έτος γέννησης, τόπος γέννησης, που βρίσκεται η οικογένεια του ατόμου, ονόματα γονέων, ονόματα αδελφών, ονόματα φίλων, γειτονιά που μεγάλωσε, το σχολείο που φοιτούσε, το όνομα του πανεπιστημίου, ή ακόμα και μια διεύθυνση πριν από 40 χρόνια μπορεί να είναι ένα πολύτιμο κομμάτι πληροφοριών όταν προσπαθείτε να βρείτε κάποιον.

3. Πόσα είστε πρόθυμοι να περάσετε για να βρείτε αυτό το άτομο

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε εδώ. Κατ’ αρχάς, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσέγγιση “do-it-yourself“. Υπάρχουν επίσης διάφορες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που βασίζονται σε καταναλωτές, όπως το PeopleSmart που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Συμπέρασμα…

Κάθε περίπτωση έχει τις δικές της μοναδικές προκλήσεις. Ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο περίπλοκες από άλλες. Τα κοινά ονόματα, η έλλειψη πληροφοριών ή τα ιστορικά στοιχεία μεταβάλλουν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόσωπο που προσπαθούν να βρουν οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ μπορεί να υπάρχει στο δίκτυο ή να καλύπτει τις διαδρομές του αν απλά δεν θέλει να βρεθεί.

Μπορεί κάποιος ιδιωτικός ερευνητής να βρει κάποιον; Φυσικά, αν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία! Αλλά εξαρτάται από το γιατί ψάχνετε για τον άνθρωπο, πόσα στοιχεία έχετε, πόσα είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε και αν θα απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία ιδιωτικό ντετέκτιβ που θα κάνει σωστή έρευνα και αναζήτηση.

Δείτε περισσότερα για υπηρεσίες ιδιωτικών ντετέκτιβ: