9 χαρακτηριστικά ενός καλού web hosting

Όλοι γνωρίζουν ότι τα website με ένα καλό web hosting είναι απαραίτητα για την επιτυχία κάθε ψηφιακής επιχείρησης σε έναν κόσμο που καθοδηγείται ολοένα και περισσότερο από την τεχνολογία. Επιπλέον, είναι επίσης ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας και ακρόασης όταν πρόκειται για διάδοση ιδεών ή ακόμα και αναψυχή. Με τόσες πολλές επιλογές στο Διαδίκτυο, είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξεις.

Εκτός από την ανησυχία για το σχεδιασμό και το περιεχόμενο του ιστότοπου, όσοι θέλουν να ξεκινήσουν έναν ιστότοπο μπορεί να μπερδευτούν και ακόμη και να υποψιαστούν ποια εταιρεία θα επιλέξουν να εμπιστευτούν τη σελίδα τους. Είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε τις διαφορές μεταξύ πολλών υπηρεσιών και ποια προσφέρει αυτό που ψάχνετε λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο σας.

1. Uptime

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό στο διαδίκτυο από το να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και να μην ανοίξει ο ιστότοπος προορισμού.

Αυτό το πρόβλημα δεν ενοχλεί μόνο τον χρήστη αλλά και την ίδια την Google, η οποία αρχίζει να δίνει λιγότερη αξία στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης για αυτήν τη διεύθυνση. Έτσι, θα βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία web hosting που επιλέγετε προσφέρει την καλύτερη ποιότητα διαθεσιμότητας.

Αυτός ο παράγοντας, που ονομάζεται επίσης χρόνος λειτουργίας, μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας έναν αριθμό. Όσο πιο κοντά στο 100%, τόσο καλύτερα εγγυάται η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών. Όταν επιλέγετε τον web hosting του website σας, προσέξτε αυτό και δώστε προτεραιότητα στις επιλογές που προσφέρουν χρόνο λειτουργίας άνω του 99%.

2. Διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης

Ανάλογα με τον σκοπό του website σας, θα χρειαστείτε πολύ ή λίγο χώρο αποθήκευσης για τα αρχεία που προσθέτετε σε αυτόν. Ανεξάρτητα από την περίπτωσή σας, συνιστάται πάντα να προσλαμβάνετε την υπηρεσία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εάν χρειάζεστε πολύ χώρο, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία web hosting προσφέρει το ποσό που χρειάζεστε για να μην εξαντληθεί η μνήμη σας. Αν χρειάζεστε λίγη μνήμη, επιλέξτε φθηνότερα σχέδια και εξοικονομήστε χρήματα που θα πληρώνατε για περιττό χώρο.

Αλλά αν η υπηρεσία σας έχει απεριόριστο χώρο στο δίσκο, μπορείτε να χαλαρώσετε για αυτόν τον παράγοντα και να μεταβείτε στην επόμενη συμβουλή!

3. Μηνιαία κίνηση

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά ορισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν μηνιαίο όριο επισκεψιμότητας. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μετά από ένα συγκεκριμένο ποσό πρόσβασης, ο διακομιστής θα χρεώσει μια επιπλέον χρέωση για επιπλέον επισκέπτες ή θα σταματήσει να εμφανίζει τον ιστότοπό σας στον ιστό.

 

Επομένως, να είστε πάντα προσεκτικοί στις πληροφορίες που παρέχουν οι εταιρείες και φροντίστε να χρησιμοποιείτε αυτές με απεριόριστη επισκεψιμότητα δεδομένων, ώστε να μην διατρέχετε τον κίνδυνο να χαλάσει ο ιστότοπός σας.

4. Ταχύτητα φόρτωσης

Εάν γνωρίζετε ήδη λίγο για το SEO, γνωρίζετε ότι η Google θα δίνει πάντα προτεραιότητα στις σελίδες που φορτώνουν γρηγορότερα, με στόχο πάντα να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες της.

Έτσι, ελέγξτε αν η υπηρεσία web hosting που προσλαμβάνετε προσφέρει καλή ταχύτητα φόρτωσης. Αξίζει να θυμηθούμε ότι μπορεί να φαίνεται ασήμαντη διαφορά στη θεωρία, αλλά, στην πράξη, είναι η διαφορά μεταξύ ενός χρήστη που παραμένει ενεργά που καταναλώνει το περιεχόμενό σας ή ενοχλείται από την καθυστέρηση και εγκαταλείπει τη σελίδα σας.

5. Ασφάλεια δεδομένων

Η εμπιστοσύνη σε κάποιον που φιλοξενεί τον ιστότοπο και το περιεχόμενό σας δεν είναι απλή υπόθεση. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο επιλεγμένος πάροχος είναι σε θέση να προστατεύσει πλήρως τους πελάτες του, προσφέροντας σύστημα πλεονασμού πληροφοριών και συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και με τυχόν φυσικά ή απρόβλεπτα προβλήματα, ο ιστότοπός σας θα είναι πάντα online και πλήρως λειτουργικός.

6. Υποστήριξη πελατών

Πέρα από την προσφορά όλων των προϋποθέσεων για την επιτυχία της σελίδας σας, μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων πρέπει επίσης να είναι αποτελεσματική για να σας βοηθήσει. Η υποστήριξη πελατών είναι ένας βασικός παράγοντας για πολλούς χρήστες και η διαθεσιμότητα του παρόχου για να σας βοηθήσει μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας κρίσης που επιλύεται γρήγορα ή μιας ιστοσελίδας εκτός σύνδεσης για αρκετές ώρες.

Ελέγξτε πώς λειτουργεί η υποστήριξη της υπηρεσίας που σκέφτεστε να προσλάβετε και δείτε ποια κανάλια προσφέρει η εταιρεία για να επικοινωνήσετε και να ζητήσετε βοήθεια.

7. Τρόποι πληρωμής

Η τιμή δεν πρέπει να καθοδηγεί την επιλογή σας κατά την επιλογή της ιδανικής υπηρεσίας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε την απόφαση ευκολότερη. Η φθηνότερη υπηρεσία δεν εγγυάται ότι είναι κακή, όπως η ακριβότερη δεν εγγυάται έναν πάροχο υψηλής ποιότητας. Κατανοήστε ακριβώς τι είδους ανάγκη έχετε και αναζητήστε ένα σχέδιο που εξισορροπεί τις ανάγκες σας με την τσέπη σας.

Θυμηθείτε ότι πολλές υπηρεσίες web hosting προσφέρουν επίσης εκπτώσεις ανάλογα με την περίοδο που θα επιλέξετε να προσλάβετε. Γενικά, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος χρήσης, τόσο χαμηλότερη είναι η τελική τιμή που θα πληρώσετε.

8. Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου

Αναζητήστε μια υπηρεσία που προσφέρει το δικό της διαισθητικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή εύκολη εγκατάσταση ενός ανοιχτού κώδικα, όπως το WordPress. Αυτές οι πλατφόρμες θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας όταν αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπό σας, οπότε λάβετε υπόψη αυτό, ειδικά αν σκοπεύετε να δημιουργείτε συχνά περιεχόμενο.

9. Κάντε δωρεάν δοκιμή

Πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν δωρεάν περιόδους χρήσης για να γνωρίσει ο χρήστης τον πάροχο και να ελέγξει εάν διαθέτει όλα όσα χρειάζονται. Αυτή η περίοδος είναι απαραίτητη για να μάθετε αν αξίζει να προσλάβετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς και να εντοπίσετε πιθανά εμπόδια που δεν είχατε σκεφτεί πριν εφαρμόσετε την ιδέα σας στην πράξη.

Δείτε περισσότερα για web hosting: