5 Συμβουλές για να μην φράζει ο νεροχύτης

5 Συμβουλές για να μην φράζει ο νεροχύτης

Γειά σας φίλες μου! Έχω καιρό να σας γράψω και μου έχετε λείψει, γιατί εγώ η Κυριακή όπως και κάθε άλλη γυναίκα που είναι πραγματική νοικοκυρά θέλει να έχει τα πάντα στην εντέλεια και άμα δεν υπάρχει και άνδρας στο σπίτι, θα πρέπει να τα κάνει όλα μόνη της.

Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην κουζίνα από τις φραγμένες αποχετεύσεις και φυσικά από έναν φραγμένο νεροχύτη. Ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς είναι να φράξει ο νεροχύτης μετά από τραπέζι και να υπάρχουν 2 στοίβες πιάτα στα άπλυτα.

Για να μην την πατήσετε και εσείς σαν και μένα και φράξει ο νεροχύτης που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε αποφραξά, αλλιώς θα τρέχετε με χημικά καθαριστική και διάφορα άλλα μικροεργαλεία, καλό θα ήταν να πάρετε τα μέτρα σας.

Σας δίνω και εγώ 5 συμβουλές -που δεν τις ήξερα- δεν είμαι ειδική όμως τις διάβασα στις Αποφράξεις Αργυρούπολης Αντωνίου, επειδή είμαστε γείτονες εδώ στην Γλυφάδα που μένω, εντάξει Γλυφάδα με Αργυρούπολη είναι κοντά και για αυτό ψάχνοντας αυτούς βρήκα.

Σας δίνω λοιπόν 5 βασικές συμβουλές για να μην φράξετε τον νεροχύτη σας κατά λάθος.

1. Μην ρίχνετε σκουπίδια στο νεροχύτη

Ο νεροχύτης δεν είναι κάδος σκουπιδιών και δεν έχουμε σκουπιδοφάγο στα σπίτια μας στην Ελλάδα. Μην βλέπετε αμερικάνικες ταινίες, δεν έχει έρθει ο σκουπιδοφάγος ακόμα σε εμάς.

Βάλτε ειδικό φίλτρο που να κρατάει όλα τα υπολείμματα τροφών και καθαρίστε τα πιάτα έξω από τον νεροχύτη.

Ο νεροχύτης δεν φράζει σε μια μέρα αλλά σταδιακά σε δόσεις. Έτσι δεν θα πάθει τίποτα με το αν πέσει μέσα ένα μικρό σκουπιδάκι, αλλά άμα πέσουν μέσα δεκάδες μικρά σκουπιδάκια, τότε μάλλον θα υπάρχει πρόβλημα.

2. Μην ρίχνετε λίπη και λάδια στο νεροχύτη

Θα σας έλεγα να τα ρίχνετε στην τουαλέτα αλλά πάλι θα υπάρξει πρόβλημα με την αποχέτευση. Καλύτερα να τα βάλετε σε ένα δοχείο ή μια σακούλα και να τα ρίξετε στον κάδο απορριμάτων μαζί με τα άλλα απορρίμματα.

Τα λάδια και τα λίπη δημιουργούν ένα πουρί στις σωληνώνεις. Το πουρί αυτό είναι σαν την αθηρωτική πλάκα στις αρτηρίες και με την πάροδο του χρόνου εκτός από το ότι μειώνει την φυσική ροή των υδάτων, συγκρατεί και διάφορα χαλικάκια και μικροσωματίδια που ίσως να πέσουν στον σωλήνα του νεροχύτη.

3. Βάλτε σωλήνα με μεγαλύτερη διατομή

Το στόμιο του νεροχύτη μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, όμως η διατομή των σωληνώσεων να είναι μικρή ή να έχουν περίεργες και απότομες στροφές που συγκρατούν τις οσμές, όμως δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των υγρών. Προληπτικά λοιπόν, ελέγξτε τα υδραυλικά σας και βάλτε σωλήνα με μεγαλύτερη διατομή και όχι δαιδαλώδεις στροφές. Ο σωλήνας δεν είναι ακριβός.

4. Τα χημικά καθαριστικά διαβρώνουν των σωλήνα

Ακόμα και μεταλλικός να είναι ο σωλήνας, με την πάροδο του χρόνου δημιουργείται φθορά και άμα φράξετε μια φορά και χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά, μάλλον ίσως να παρατηρήσετε ότι θα αρχίσετε να φράζετε συχνότερα. Άρα αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά. Φροντίστε να αποφράξετε με άλλον τρόπο όπως με ατσαλίνα ή συρμάτινο καλώδιο ή καλέστε ένα συνεργείο αποφράξεων.

5. Κάντε προληπτικό έλεγχο με κάμερα

Ειδικά άμα το σπίτι που μένετε είναι παλιό και έχει παλιά κουζίνα και παλιές σωληνώσεις, ένας έλεγχος όλων των σωληνώσεων, γιατί οι σωλήνες δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται, θα σας βοηθήσει να μην φράξετε σχεδόν ποτέ στο εγγύς μέλλον.

Ο έλεγχος των σωληνώσεων με κάμερα είναι κάτι συνηθισμένο στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου οι κατοικίες είναι παλαιότερες και το υδραυλικό δίκτυο και το δίκτυο αποχέτευσης πάσχουν μερικές φορές.

Αν πάλι φράξετε και είστε στην Αργυρούπολη, καλέστε τις Αποφράξεις Αντωνίου στην Αργυρούπολη ή άμα είστε στην Καλλιθέα, τις Αποφράξεις Αντωνίου στην Καλλιθέα. Επειδή είναι δίπλα θα σας έχουν και ειδική πραγματική έκπτωση στον τιμοκατάλογο.

Αυτά φίλες μου για σήμερα, εγώ την τρόχισα τη γλώσσα μου για απόψε και πάω να δω ειδήσεις! Τα λέμε πάλι την επόμενη φορά και μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ενημερώσεις μας και στο newsletter μας για να σας στείλω ενημερώσεις για κάθε νέο άρθρο που ανεβάζω εδώ στα άπλυτα!

Εννοείτε και θα βγάλω όλα τα άπλυτα στη φόρα!

Δείτε περισσότερα για άπλυτα, σόρρυ για αποφράξεις: